- Erikoisretket tilauksesta -

Kaipaatko työporukallesi aktiviteetteja Lapin luonnossa? Etsitkö erikoisempaa tekemistä kavereittesi tai perheesi kanssa? Onko sinulla tai läheiselläsi syntymäpäivät? Mietitkö ohjelmaa ystäväsi polttareihin? Vai oletko itse vailla jotain uusia kokemuksia Lapin luonnossa?

Järjestämme tilauksesta erikoisretkiä ympäri kuvankaunista Lappia, joita et löydä muualta! Ota meihin rohkeasti yhetyttä, mikäli kiinnostuit erikoisretkistämme ja pyydä tarjous!
 

 Kesä

— Kuningasrapusafari Norjaan Pykeijään —

Oletko valmis kohtaamaan Pykeijän kuninkaan?

Lähde kanssamme Norjaan, ainutlaatuiseen suomensukuiseen Pykeijän kalastajakylään Jäämerelle kuningasrapusafarille! 

Pykeijä sijaitsee kauniilla paikalla Varangin vuonon suulla aivan jäämeren rannalla. Luonto on karua, mutta maisemat ovat häkellyttävän upeat!

Matkamme alkaa Saariselältä pikku-bussilla. Ajamme Sevettijärven tietä Näätämön kautta Norjan puolelle ja Varangin vuonolle. Pykeijässä suomea puhuva opas ottaa meidät mukaansa omalle kalastusveneelleen ja lähdemme ajamaan pitkin arktista Varangin vuonoa.

Retken aikana opitte, kuinka kuningasrapuja kalastetaan ja käsitellään. Lisäksi teille kerrotaan tietoa kuningasravuista sekä paikallisesta alueesta ja sen historiasta. Jos olette onnekkaita, saatatte retken aikana nähdä myös valaita, hylkeitä tai pyöriäisiä. 

Retken jälkeen saatte maistaa itse pyytämiänne kuningasrapuja paikallisessa "Pykeijän Bistro" ravintolassa. 

Pykeijässä ei ole hotelleja, vaan majoitus tapahtuu majoituskäyttöön tarkoitetuissa hurmaavissa omakotitaloissa, joilla kaikilla on oma historia kerrottavanaan. 

Illalla voi myös kalastaa, joko rannalta käsin tai vuokrata veneen ja koittaa kalaonneaan Pohjoisella jäämerellä. 

Jos uskallatte, voitte myös pulahtaa arktiseen jäämereen ja saunoa tunnetussa jäämerensaunassa! 

Aamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle Nuorgamin kautta ihaillen Tenon lohijokea ja pohjoista tunturimaisemaa.

Retken kesto: 1 yö, 2 päivää. Rapuretken kesto n. 1.5 tuntia.

Kuningasrapuretkelle säävaraus eli jos merenkäynti liian voimakas, meriretki peruuntuu!

— Kumilauttaretki Näätämöjoelle Norjaan —

Kuohuvan kosken kohinaa!

Kokeneille retkeilijöille unohtumaton koskenlaskuseikkailu tiettömillä taipaleilla luonnonkauniilla, arktisella erämaajoella!

Retki alkaa LuontoLoman toimistolta Saariselältä, jossa varustaudutaan seikkailuun. Autokuljetus Iijärvelle, josta aloitetaan varsinainen melontaosuus. Melontaosuuden päätepiste sijaitsee Norjan puolella Neidenissä, jonne matkaa kertyy Iijärveltä n. 100km. Neidenistä matka takaisin Saariselälle taittuu autoilla (200km).

Joen luonnetta kuvataan vuoristojoeksi, jossa koskia on erittäin paljon ja koskiluokat vaihtelevat I-V+ välillä, ja keskikaltevuus on 1:415. Retken aikana on mahdollisuus kalastamiseen. 

Retki voidaan toteuttaa myös kanooteilla kokeneiden melojien kanssa!

Retken kesto 4 päivää ja 3 yötä. Yöpymiset teltoissa. 

Lisämaksusta on mahdollisuus tilata sauna ja yöpyminen Neidenin Fjellstuasta, jonne melontaosuus päättyy.


— Vellamon veneretki Inarijärvelle —

Lohi, Taimen, Rautu, Siika, Muikku, Harjus, Hauki, Ahven, Made, Mutu...

Matkaamme autolla läpi tunturimaisemien suuren ja mahtavan Inarinjärven rantaan, jossa siirrymme veneelle. Katettu veneemme on kahdelletoista henkilölle katsastettu. Veneestä löytyvät jokaiselle pelastusliivit ja täysi uisteluvarustus (syvätakila, kaikuluotain, uisteluvavat 7 kpl).

Erämaisen Inarinjärven monet vuonot, lahdelmat ja monet tuhannet korkeatkin saaret yllättävät veneilijän karulla kauneudellaan ja kirkkaalla vedellä. Järvessä on yli kymmenen erilaista kalalajia, joista yleisimmät saaliskalat uistellessa on taimen ja rautu. Uistelun lomassa pidämme saaressa lounastauon tulilla nokipannukahvien kera, jolloin voi kokeilla rannalta heittokalastusta. Veneretken jälkeen palaamme autolla takaisin Luontolomien toimistolle tai hotellille.

Retken kesto: n. 8 tuntia.

Mahdollisuus myös kahden päivän retkeen jolloin yövymme yöttömässäyössä Inarijärven rannalla!

—  Luontoretki Jumalten vuorelle Pyhä-Nattaselle —

Luontoäidin arkkitehtuuria parhaimmillaan!

Pyhä-Nattanen on yksi Nattastuntureiden kuudesta tunturista ja on aikoinaan toiminut saamelaisten uhripaikkana. Luontoäiti on muovannut tunturin päälle uskomattoman hienoja graniittitooreja, joita retkeilijän kelpaa ihastella. Toorien lisäksi, tunturin huipulta aukeaa henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Pyhä-Nattasella on myös toisen maailmansodan aikana sijainnut saksalaisten vartioasema. 

Lähdemme retkelle toimipaikaltamme Saariselältä kohti Sompiota, josta Sompion metsäjärventieltä aloitamme matkamme kohti tunturin huippua. Pyhä-Nattasen rengasreitti on yhteensä 7 km pitkä ja osa reitistä on jyrkempää nousua. Tunturin päälle kulkee kuitenkin myös helpompi reitti, joka soveltuu myös heikompijalkaisille sekä perheen pienimmille. Matkan varrella kerromme teille tietoa paikan historiasta samalla ihastellessamme Suomen puhdasta luontoa. Retken aikana nautimme eväitä ja nokipannukahvit laavulla lämpimän nuotion äärellä, mikäli teemme rengasreitin. Mikäli valitaan helpompi reitti, nautimme eväät tunturin laella. 

Päivän päätteeksi palaamme takaisin toimipisteellemme Saariselälle. 

Retken kesto: n. 5 - 6 Tuntia 

Talvi

— Lentokenttäsafari —

Hyppää lentokentältä suoraan  moottorikelkan kyytiin!

Laskeuduttuanne lumenhohtoisten tunturien yltä Ivalon lentokentälle, olemme teitä vastassa terminaalissa. Yhdessä keräämme matkatavaranne ja henkilökuntamme hoitavat niiden kuljetuksen majoituspaikkaanne. Pukeudutte lämpöisiin kelkkailuvarusteisiin, tutustutte kelkkojen hallintalaitteisiin ja turvalliseen kelkalla ajoon ammattitaitoisen oppaan johdolla.


Kelkkailureittimme kulkee ikihonkaisten aarnimetsien kautta Saariselän mahtavalle tunturiylängölle. Nautimme kahvit purtavan kera tulilla ja safarimme päättyy toimipaikkaamme Saariselän keskustaan ja pääsette majoittumaan.

Retken kesto: n. 4-5 tuntia, n. 50 km. 

Tarjoamme lounaan tilauksesta! 

— Hohtavien hankien hiihtovaellus —

Koe Lappi vastuullisesti sukset jalassa

Lähde kanssamme tutkimaan Lapin kaunista erämaata sukset jalassa ammattitaitoisen oppaamme kanssa. Räätälöimme vaellukset asiakkaiden omien toiveiden sekä aikaisemman kokemuksen mukaan esimerkiksi Urho-Kekkosen kansallispuistoon. Yövymme eräkämpässä tähtitaivaan alla ja nautimme luonnon rauhasta. Ruoan teemme loimuavalla nuotiolla lumisen erämaan keskellä.  Jos olemme onnekkaita, saatamme yöllä nähdä myös revontulia tanssimassa taivaalla. Oletko valmis erämaan seikkailuun? 

— Autenttinen yö erämaassa —

50-luvun nostalgiaa erämaan keskellä

Koe 50-luvun nostalgiaa vanhassa savottamiljöössä erämaan keskellä! 

Retken alussa ajamme moottorikelkoilla poropihalle, jossa tutustumme Lapin kuuluisiin sarvipäihin poroihin. Tämän jälkeen nautimme lämpimän lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme matkaamme kohti savottakämppää, jossa meitä odottaa puilla lämmitetty erämaan sauna. Päivän päätteeksi nautimme herkullisen illallisen. 

Toiveidenne mukaan, voimme käydä seuraavana päivänä tutustumassa Tankavaaran kultamuseoon ja nauttia lämpimän lounaan, ennen paluumatkaa Saariselälle. 


Ympärivuoden

- Lapin makuja —

Koe Ainutlaatuista Lapin taikaa!

Koe elämys Lapin erämaassa ulkona rakotulien lämmössä nauttien herkullista suussasulavaa varrasporoa maukkaine lisukkeineen. Ihastele samalla pohjoisen ainutlaatuista ja puhdasta luontoa. Talvella, voit hyvällä tuurilla nähdä myös taivaan tähtimeressä tanssivia revontulia. 

Herkullisen pääruoan jälkeen nautitaan jälkiruoaksi nokipannukahvit leivonnaisten kera. Juomatarjoilusta sovitaan erikseen asiakkaan kanssa. 

Laavukylään, jossa porojuhla toteutetaan, voidaan kulkea asiakkaan toiveiden mukaan kävellen, bussilla tai talvisin moottorikelkoilla. 

Lisähinnasta, laavukylään voidaan tilata esimerkiksi joikuesityksen tai muuta paikallista ohjelmaa. 

Kesto: n. 2.5 h

— Hyppy hiljaisuuteen —

Hengähdä hetki hiljaisuudessa

Anna itsellesi aikaa hengähtää ja lähde hetkeksi pois Saariselän hälinästä. Retkellä pääset nauttimaan luonnon rauhasta ja puhtaasta ilmasta Taimenvaaran aarnioalueen helmeen -Taimenjärvelle. Koita kalaonneasi ja ihastele samalla koskematonta erämaata, jossa vanhimmat puut ovat jopa 600 vuotta vanhoja. Kalastuksen jälkeen nautitaan erämaasaunan kuumista löylyistä ja pulahdetaan paljuun. Retken päätteeksi syömme kodassa lapin herkkuja nuotion loisteessa. Talvisin, hyvällä tuurilla, voimme myös retken aikana ihastella taivaan tähtimeressä tanssivia revontulia. 

Kesällä matkan voi taittaa: Autolla, maastopyörillä, fatbikeilla tai jopa kävellen. 

Talvella matka taittuu: Autolla, moottorikelkoilla tai hiihtäen.

Ohessa olevista linkeistä pääset tutustumaan saunaan, kotaan ja kalastajamökkiin! 

— Kultamaiden kutsu —

 Kullankalliita kokemuksia Ivalojoella

Tule tutustumaan kanssamme Ivalojoen kultahistoriaan ja nauttimaan pohjoisen erämaan lumosta. Kullan määrä Ivalojoen rannoilla oli kultaryntäyksen alkuvuosina arvaamaton, saattoi löytää kymmeniä kiloja tai vain pari sataa grammaa. Kultaryntäys kesti muutaman vuoden mutta poiki monta uskomatonta tarinaa ja yhä historia on näkyvissä joen rannoilla muutoinkin kuin vain tarinoiden muodossa! Matkalla tutustumme luonnon muokkaamaan "saarnakönkääseen", Kultalan museoaluseeseen, jolla on yli 100-vuotta vanha kultahistoria sekä Ritakoskeen. Retken aikana nautimme toki herkullisia eväitä nuotion äärellä samalla kun kerromme vanhoja tarinoita alueen historiasta. Päivän päätteeksi palaamme takaisin Saariselälle. 

Retki on toteutettavissa kesällä kumilautalla sekä kanootilla. Talvella matka taittuu moottorikelkalla!