— Vastuullisuus —

Olemme vastuullinen yritys, joka ottaa huomioon kestävän matkailun kriteerit jokapäiväisessä toiminnassa. Olemme mukana Visit Finland:n Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja saimme kunnian käyttää merkkiä kesäkuussa 2021. Lisäksi meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaati.

Edistämme kestävää matkailua seuraavin toimin. 

       Ekologinen vastuu

Vaikka osa tarjoamistamme elämyksistä sisältääkin motorisoituja osia, niin pyrimme ohjelmissa ja palveluissa toimimaan ekologisesti eli säästämme polttoainetta ja vältämme joutokäyntiä. Olemme hyvittäneet EU:n päästökaupan kautta 6 tn hiilidioksipäästöjä eli kelkaksafareidemme päästöt.  Huollamme kalustoa, jolloin käyttöikä pitenee. Säilytämme vaaralliset aineet eli polttoaineet ja öljyt niin, etteivät ne päädy luontoon. Suosimme Kupilka-astioita kertakäyttöisten sijaan. Vältämme hävikkiä ja kierrätämme mahdollisuuksien mukaan. Käytämme pääsääntöisesti valmiita kulkureittejä ja opastamme vieraitamme tekemään samoin. Säästämme kodan lämmityksessä ja käytämme siihen uusiutuvaa energiaa. 

Huhtikuussa 2021 meille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä. Olemme mukana matkailualueemme hankkeissa, jotka edistävät vastuullista matkailua alueella ja pidentävät matkailijoiden viipymää. Viimeisimpänä Inarijärven aarteet -hanke

Sosiokulttuurinen vastuu

Kunnioitamme paikallisten elämää, sillä olemmehan itsekin osa sitä. Käytämme paikallisia yhteistyökumppaneita ja paikallisia tuotteita. Meillä on yhteistyö- ja käyttöoikeusopimus Metsähallituksen kanssa. Olemme mukana alueen yrittäjäjärjestön toiminnassa ja yrittäjäkasvatuksessa sekä tuemme paikallisten koululaisten toimintaa. 

Teemme parhaamme, että jokainen vieraamme saa ikimuistoisen kokemuksen ja arvostamme heidän palautteitaan, joiden mukaan muokkaamme tarjontaamme. Meille tärkeitä julkaisua ovat Saamelaismatkailun eettiset ohjeet  ja House of Lapland:n julkaisema Lapin vastuullisen matkailun opas   

           Turvallisuus

Turvallisuus on etusijalla kaikessa toiminassamme. Olemme laatineet turvallisuussuunnitelman, jota päivitetään aina kun kausi vaihtuu. Se käydään läpi henkilöstön ja työssäoppijoiden kanssa heidän perehdytyksessä. Pidämme kirjaa onnettomuuksista. Osallistumme vuosittain Lapin matkailun turvallisuuseminaariin. 

Oppaamme ovat koulutettuja ja pitkän kokemuksen omaavia, jotka tuntevat paikalliset olot ja maastot. Henkilökunnalla on oltava voimassa olevat ensiaputaidot. Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelmia ja reittejä, mikäli olosuhteet eivät ole turvalliset. Yrityksen johto on ollut aina mukana ja kehittämässä alueen vapaaehtoista pelastustoimintaa.