Välinevuokraus kesä 

  - Maastopyörä, Fatbike & E-Fatbike-

Teemme kesällä 2023 teemme yhteistyötä pyörien vuokrauksessa Saariselkä Ski & Sport Resort Oy:n kanssa ja voitte vuokrata maastopyörät ja E-fatbiket kätevästi nettikaupasta: 

Pyörävuokraus

Ohessa olevasta linkistä voit ladata Saariselän maastopyöräoppaan! 

— Kanootti & Kajakki —


Vuokraamme kanootteja ja kajakkeja Ivalojoelle, Suomujoelle, Luttojoelle, Tankajoelle ja Inarijärvelle. 

KANOOTTEJA Nova Craft ja Wenonah

KAJAKIT 2 kpl Dag Tiwok Evo

sis. Kypärät, Pelastusliivit, Melat, Äyskäri ja Köysi.

 • Kanootit 50 €/pv, 140 € 3 päivää, 250 €/viikko
 • Kajakit 40 €/pv, 200 €/viikko
Tarjoamme kanooteille ja kajakeille myös kuljetuksen! Kysy lisätietoa puhelimitse tai sähköpostilla. Kaluston ja melojien kuljetus Kutturaan ja nouto Lappispolasta Saariselältä lähtien esim. kahdelle henkilölle ja yhdelle kanootille kesällä 2023 on 190€. 


Vuokravälineissä on liivi- ja kypäräpakko! Kaluston käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Vuokranottaja on vastuussa kanootille tai sen varusteille aiheuttamastaan vahingosta vähintään jälleenhankinta-arvon!  Kesällä 2023 valikoimaan tulossa myös packrafting-kalustoa.

Täältä löydät Ivalojoen reittikuvauksen, huomioithan, että Ivalojoki on vaativa kohde ja melojilla tulisi olla kokemusta joki/koskimelonnasta:   https://www.luontoon.fi/hammastunturi/reitit/ivalojoenmelontareitinreittiselostus

Tankajoki sopii aloittelijoille, Luttojoki hieman kokeneemmille. Melontamatkat noin 17 km eli joet sopivat hyvin päiväretkikohteiksi. Kummankaan joen varrella ei ole erikseen tuli- tai taukopaikkoja.  

Välinevuokraus talvi

— Maastohiihtosukset & suksihuollot Saariselällä—


SUKSET MAASTO- LUISTELU- JA VAELLUSHIIHTOON


SUKSIVUOKRAT ALKAEN                  20€/pv, 25€/vrk 125€/vko

VALITTAVANASI YLI 200 SETTIÄ!

(mm. Salomonin SNS Profiili-siteillä)


Umpilumen hiihtoon One Way snowlander 64 metallireunaiset umpilumen sukset monoineen. Suuomupohjaiset sukset soveltuvat hyvin pitkään hiihtovaellusretkeen esim. Urho Kekkosen kansallispuistossa tai Inarijärvellä. Suksiin ei ole tarjolla nousukarvoja. 

Suksien huoltotyöt:

 • Kelivoitelu  alkaen 20€ 
 • Pitoteippien laitto ja poisto alkaen 30€
 • Suksien puhdistukset 20€
 • Täyshuollot eli hionta + voitelu 50 €
 • Suksenpohjien koneellinen hionta alkaen 35 €


— Vetoahkio & Lapsiahkio—


Vetoahkioita mallia Fjellpulken 144

Lapsen ahkioita mallia Fjellpulken ja Thule Chariot Cross 2 

Kevyeen ahkioon hiihtäjä tai lumikenkäilijä, saa kätevästi pakattua tavaroita useamman päivän kestävälle vaellukselle. Ahkion lastaustilavuus on 285 litraa. Paketti sisältää aisat ja vetovyön. Ahkion nylon-suojus on vettähylkivä, joten varusteet kannattaa pakata vesitiivisti ahkion sisään. Nyloninen suojapeite kiristyy kätevästi kiristysnauhoilla. Runkomateriaalina on kevyt ployeteeni, ahkion paino on 5,5 kg. 

Lapsiahkiossa lapsen on mukava istua ja voitte nauttia yhdessä luonnonrauhasta. Fjellpulken-mallissa on visiiri suojaamassa lasta sääolosuhteilta. Ahkion selkänojan takana on hieman säilitystilaa, tosin lapsn nukahtaessa on selkänoja mahdollista säätää makuuasentoon. Yleisesti suositellaan, että lapsen tulisi olla yli 6 kk vanha ja osattava istua. Paketti sisältää aisat ja vetovyön sekä lämpimän viltin. 

Thule Chariot Cross 2 soveltuu talvella hiihtoon ja kesällä pyörän perään. Ahkio on tarkoitettu kahdelle lapselle (max 2*22kg). Selkänojat saa kallistettua alemmas, mikäli lapsi nukahtaa. Kärryssä on myös mukavasti säilytystilaa tavaroille. Istuimissa on mukavat turvavyör lapsille. Paketti sisältää aisan ja vetovyön. 

— Lumikenkäily Saariselällä ja lumikenkien vuokraus—


Lumikenkäily on hauska tapa nauttia Suomen talvisesta luonnosta yksin tai ystävien kanssa. Lumikenkäilijä voi päättää itse oman reittinsä haastavuuden. Osa retkikohteiden merkityistä kesäreiteistä on talvella kuljettavissa lumikengin mikäli haluaa pystellä merkityllä reitillä. Esimerkiksi Iisakkipään reitti Saariselällä ja Kiilopään reitti Kiilopäällä ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia reittejä. Lumikenkäily on suosittua Saariselällä ja maisemat palkitsevat reippaan lumikenkäilijän.

Lumikengät kiinnitetään omiin kenkiin, joiden on hyvä olla lämpimät ja tukevat. Kengän varren tulisi olla korkea, jottei lumi pääse kengän sisään. Varusteiksi lumikenkäretkelle voi lisäksi ottaa sauvat, jotka tehostavat liikkumista ja antavat tukea. Aktiivinen liikkuminen kylmissä olosuhteissa kuluttaa runsaasti energiaa, ja on hyvä ottaa mukaan välipalaa ja juomaa.

Meiltä voi vuokrata säädettävät lumikengät 20€/päivä, sisältäen sauvat. Lumikengät sopivat 36-45 kokoiselle jalkineelle. Lapsille on valikoimassa kevyemmät lumikengät, sopii 30-35 kokoiselle jalkineelle.

— Moottorikelkkavuokraus Saariselällä—


MOOTTORIKELKKOJEN VUOKRAUS SAARISELÄLLÄ

Vuokraamme safarikäytössä olevia tasokkaita 4-tahtisia touring-kelkkoja myös omatoimiseen kelkkailuun. Touring-kelkat ovat rekisteröity kahdelle henkilölle. Moottorikelkkailu Saariselällä on helppoa merkittyjen ja huollettujen reittien ansiosta. Opastamme ja neuvomme miten Saariselän kelkkareitit kulkevat lähialueella. 

 • Polaris Nordic Pro 
 • Päivävuokra/1 moottorikelkka:

 • 140 eur / 2 tunti
 • 160 eur / 3 tuntia
 • 170 eur / 4 tuntia
 • 190 eur / 5 tuntia
 • 250 eur / 8 tuntia

Uralupa:

 • ei tarpeen enää talvella 2023-2024

Hinnat sisältävät täydelliset ajovarusteet, öljyn, turvallisen ajon opetuksen ennen liikkeellelähtöä ja vakuutuksen 1000 € omavastuulla (hintaan lisätään alv 24%). Kelkan kuljettajalta vaaditaan ajokortti (vähintään T-kortti, mopo-kortti ei ole riittävä). Kelkat luovutetaan tankki täynnä ja palautetaan tankki täynnä, hinnat eivät sisällä polttoainetta. Hinnat voimassa talvikauden 2023-2024. Emme vuokraa kelkkoja pitkäaikaiseen käyttöön tai yöksi.