Muita kesäaktiviteettejaSEIKKAILURETKI

"testaa taitosi ja kuntosi Lapin luonnon lumoissa"

Opas noutaa vieraasi majalta tai hotellista. Saat Luontoloman toimipaikasta sopivan retkiasun ja lähdemme retkelle kävellen, maastopyörillä tai pienoisbussilla kohti tapahtumia ja koetuksia.
 

Patikoiden aarnimetsän kätköihin kohti kirkasta Taimenjärveä. Aarnimetsän kätköissä kotapaikalla kokeilet taitojasi jousiammunnassa, kanootti melonnassa yms. Mahdollisuus kalaonnen koettamiseen heittouistimella.

Kisojen jälkeen nautitaan herkullinen lounas kodassa. Parhaat palkitaan eri sopimuksesta. Kuljetus takaisin Saariselälle pienoisbussilla. Lounasehdotelma: Loisteella paistettu lohi ja lisukkeet nokipannukahvit ja nuotioräiskäleet.

 

Retken kesto: Maastopyörillä n. 4-5 tuntia, Kävellen n. 8 tuntia, Autolla n. 4-5 tuntia. Minimi 4 henkilöä.

Peeterjapyörä.JPG

 

SAAMELAISKULTTUURIN PAULOISSA

Aloitamme matkamme tunturien yli autolla "magneettimäen" maisemia ihaillen. Tie mutkittelee Inarinjärven rantamaita pitkin Inarin kirkonkylään, Suomen saamelaisalueen keskukseen. Siidan monipuoliset ja elämykselliset näyttelyt kertovat Ylä-Lapin arktisesta luonnosta ja saamelaisten elämästä ja kulttuurista.

Nautimme lounaan Juutuajoen koskien varrella olevassa hotellissa ja jatkamme matkaa kullanhohtoisen Lemmenjoen suuntaan. Teemme venematkan Ravadaskönkään putouksille, jossa nautimme nuotiolla nokipannukahvit. Palaamme veneillä Njurgarlahteen ja tutustumme paikallisen huopataiteilijan (Kaija Paltto) ateljeeseen.

 

Retken kesto: 8 tuntia.

 

kesa3.jpg

 

ELÄMYKSELLISTÄ LAPIN TAIKAA

 

Vietä unohtumaton ilta luonnon helmassa. Aarnialueen läpi virtaavan Taimenpuron varrella olevan hirsisen saunan leppoisat löylyt ja lämmin "Hot-pool" eli kylpytynnyri odottavat kylpijäänsä.


Nauti erämaan hiljaisuudesta rentoutuen lämpimässä kylvyssä ja anna ajastustesi vaeltaa vapaasti. Illan kruunaa kulinaristinen nautinto Lapin herkkujen suomana kodassa avotulten ja kynttilöiden luodessa tunnelmaa.

 

Teemme Sinulle kotaillallisen vaikkapa seuraavasti:

Neljäntuulen keittoa ja rieskaa
(savuporoa ja aurajuustoa)
x
Loistelohta ja puikulaperunaa lisukkeineen, rieskaa
x
Nuotioräiskäleet kultaisella lakkahillolla
x
Nokipannukahvit

 

Ruokajuomana kivennäisvesi, mikäli haluat väkevämpiä ruoka- ja seurustelujuomia, ne voi tilata siirtotilauksena Alkosta. Erikoisruokavalioista sovitaan erikseen. Lisähinnasta: lapin kisailuja, joiku- ja musiikkiesityksiä, komedia esityksiä, talvella poroajelua jne. Retken kesto: n. 3 tuntia. Minimi 6 henkilöä.

 

talvi15.jpg

 

MUITA SUOSITTUJA RETKIÄLUONTOA KULTAA JA KULTTUURIA RETKI LÄHIMAASTOON

Patikkaretki sisältää tietopaketin tuntureiden kasvillisuudesta,eläimistä, pohjoisen luonnosta,kullasta ja kultahistoriasta. Retkellä pääset ihailemaan mahtavia tunturimaisemia ammattitaitoisen oppaan johdolla, joka keittelee nokipannukahvit tulilla. Retken voi myös toteuttaa sauvakävelynä tai maastopyöräillen. Lisähinnasta lohikeittolounas ja kullanhuuhdontaa. Retken kesto: noin 4 tuntia.

 

 

KULLAN KIMALLUS
"Kynttiläkuusikon" maisemat vievät meitä autolla kohti Tankavaaraa. Tutustumme UK-puiston opastuskeskukseen näyttelyyn ja diaesityksen puiston eri vuodenajoista. Tankavaaran kultakylässä kultamuseo johdattaa meidät paikallisesta kultahistoriasta koko maailman kultaan. Kivinäyttely. Nautimme lounaan vanhan vaskoolimiehen ravintolassa ja kokeilemme kullanhuuhdontaa. Löytämänne kullan saatte pitää... Retken kesto: 4-5 tuntia.

 

kesa4.JPG
METSÄSTYSRETKET
Järjestämme riekonmetsästysretkiä tunturialueille, käytössämme seisova metsästyskoira. Pyydä tarjous.

 


VAELLUKSET
esim. Kevon luonnon-/UK-kansallispuistossa, Hammastunturin erämaassa sekä Venäjän puolen Saariselän tunturialue, pyydä tarjous. 

 

 

RETKET AUTOLLA – tilausajoja 16 hengen bussilla
Kenttäkuljetukset, sekä opastetut retket Tankavaaran Kultamuseolle vaskaamaan, Porotilalle, Siidaan Inariin tai Lemmenjoelle.

 

 

TILAUSAJOT JA OPASTETUT RETKET VENÄJÄLLE TAI NORJAAN JÄÄMERELLE, pyydä tarjous.


 

kesa1.JPG

 

Ellei tästä löytynyt mieleistäsi ohjelmaa niin ota yhteyttä. Räätälöidään teille sopiva ohjelma.

 

Retkiin sisältyy asianmukaiset varusteet, oppaan palvelu, vakuutukset, kuljetukset. Lähdöt pääasiallisesti toimipaikastamme tai majapaikastanne. Minimi retkille 3 hlöä, ellei toisin mainita.

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ohjelmat voimassa kesäkauden 2018.MOOTTORIKELKKASAFARIT

Lähde mukaan moottorikelkkasafareillemme Saariselän tuntureilleetu_pieni2.jpg, matkan varrella voimme nauttia lounaan erämaakodassa tai kokea pilkkikalastuksen viehätyksen. Safarit myös Norjaan ja Venäjälle, vaikka suoraan lentokentältä.

KOSKENLASKU

Koe Pohjoislapin erämaajokien tunnelma kanootilla tai kumiveKoe jokiseikkailu erämaajoellaneellä. Jokivaihtoehtoja useita leppoinen tankajoki tai legendaarinen Ivalojoki kultaisine koskineen. Meiltä löytyy myös suihkuturbiinilla varustetut kumiveneet.

TILAUSLIIKENNE

Tilausajot 16 henkilön pikkubusseilla. LentokenttäJyrkin kuva3.1.JPGkuljetukset ja retket esimerkiksi Norjaan tai venäjälle. Varaukset ja tiedustelut numerosta 050-3302000 tai sähköpostilla luonto.loma@saariselka.fi