KumiveneseikkailutVAUHDIKAS JOKISEIKKAILU "JOHKAFANAKSELLA"

Majoituspaikalta kuljetamme teidät Kutturan saamelaiskylän kupeeseen Ivalojoen rantaan. Vauhdikkaalla suihkuturbiiniveneellä, Johkafanaksella, syöksymme suojavarusteiden kera koskien kuohujen ja kultahistorian seikkailuun. Jylhän kanjonin kautta virtaava erämaajoki koskineen tarjoaa elämyksellisen seikkailun vesillä kultahistorian ja nykyisten kullankaivajien kera.

Retkellä tutustutaan mm. entisöidyn Ivalojoen Kultalan museoalueeseen, joka on kuuluisa yli 100-vuotiaasta kultahistoriasta monine tarinoineen. Nautimme tulilla nokipannukahvit ja nisu. Paluu takaisin Kutturaan ja edelleen Saariselälle. Retki voi olla myös pitempi ja päättyä Toloseen, läpi Ivalonjoen kulta-alueen. Matkalla tutustutaan esim. Liljeqvistin ruoppaajaan ja Ritakosken Kultalaan. Rantautuminen Toloseen, josta kuljetus edelleen Saariselälle.

 

Retken kesto: 4 tuntia. Minimi 2 henkilöä.

 

joki4.JPG

 

KUMILAUTTASEIKKAILU KULTAISELLA IVALONJOELLA

Retkemme sopii erityisesti yritysten vieraille ja henkilö-kunnalle. Tarjoamme kultaisien koskien kuohuja, kultahistoriaa ja tätäpäivää erämaisella joella. Retki alkaa kuljetuksella Kutturan saamelaiskylän kupeeseen, jossa odottaa kumilauttamme varusteineen.

Matkalla kohti Ivalonjoen Kultalaa kahvistelemme ja pysähdymme kuuntelemaan kuuluisan luonnon muokkaaman "Saarnakönkään" mahtia. Majapaikassa nautimme herkullisen illallisen porosta tai lohesta. Halukkaat voivat viettää iltaa kalastellen ja tutkien Kultalan Kruununstationin ympäröivää museoaluetta, joka on kuuluisa yli 100-vuotisesta kultahistoriasta. Vanhat tarinat takaavat kulta-ajan tunnelman.

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Ritakosken kultalaa, jonka kentässä nautimme lounaan. Matkamme jatkuu leppoisasti meloen kohti Tolosta, jossa odottaa huurteinen palkintona ikimuistoisesta retkestä. Kuljetus on järjestetty kohti hotellia, saunaa tai kylpylää. Retken aikana on mahdollisuus kokeilla kullanhuuhdontaa.

 

Retken kesto: 2 päivää (lyhempi 10 tuntia) Minimi 4 henkilöä.

 

joki2.JPG

 

JUUTUAN PÄRSKEISTÄ SAAMELAISKULTTUURIIN

Kumilauttaa meloen lähestymme yhä voimistuvaa kosken pauhunaa. Sydän jyskyttää. Virta tempaisee mukaan ja kosken kuohut seuraavat toisiaan, kunnes virta hellittää ja lauttamme lipuu hiljalleen eteenpäin. Pyyhkäisemme vesipisarat kasvoiltamme ja hymyillen jatkamme matkaa.

Rantaudumme Juutuan sillan kupeeseen, Inarin kirkonkylään sydämeen, jossa Juutuajoki laskee Inarinjärveen. Lisämaksusta tutustuminen Siida - Saamelaismuseoon ja Ylä-Lapin luontokeskuksen tunnelmallisiin yhteisnäyttelyihin, jotka kertovat pohjoisen luonnon erityispiirteistä, saamelaisista ja heidän kulttuuristaan arktisessa luonnossa. Mahdollisuus myös risteilyyn Inarijärvellä sekä retkilounaaseen avotulilla.

 

Retken kesto: 3 tuntia. Minimi 4 henkilöä.

 

joki33.jpg

 

KOSKENLASKUSEIKKAILU NÄÄTÄMÖJOELLA

Kokeneille retkeilijöille unohtumaton koskenlaskuseikkailu tiettömillä taipaleilla luonnonkauniilla, arktisella erämaajoella. Retki alkaa LuontoLoman toimistolta Saariselältä, jossa varustaudutaan seikkailuun. Autokuljetus Iijärvelle, josta aloitetaan varsinainen melontaosuus. Melontaosuuden päätepiste sijaitsee Norjan puolella Neidenissä, jonne matkaa kertyy Iijärveltä n.100km. Neidenistä matka takaisin Saariselälle taittuu Autoilla (200km).

Joen luonnetta kuvataan vuoristojoeksi, jossa koskia on erittäin paljon ja koskiluokat vaihtelevat I-V+ välillä, ja keskikaltevuus on 1:415. Retken aikana on mahdollisuus kalastamiseen. Retki voidaan toteuttaa myös erittäin kokeneille kanoottimiehille hyvin varustelluilla kanooteilla. Retken kesto 4 päivää ja 3 yötä. Yöpymiset teltoissa. Lisämaksusta on mahdollisuus tilata sauna ja yöpyminen Neidenin Fjellstuasta, jonne melontaosuus päättyy.

 

Retken kesto: 4 päivää 3 yötä. Minimi 4 henkilöä.

 

joki_2.jpg

 

MUITA KUMIVENERETKIÄKOSKENLASKUA KUMILAUTALLA INARISSA
Pyrähdyskoskissa, sopiva ensikertalaisille ja perheille. Lähtö Inarin Kultahovista. Sis. n. 15-20 min. koskenlaskua, varustautumisen ja kuljetuksen autolla Jäniskosken alapuolelle. Rantautuminen Juutuan sillan kupeeseen, Siidan rantaan. Kesto n. 1 tunti. Minimi 10 henkilöä.
 

KUMILAUTALLA LUTON KUOHUIHIN VENÄJÄLLE
Rajan ylitämme autolla Raja-Joosepista, josta matkaa n. 10km Luttojoen varteen. Olemme "Pennasen joukkojen" jäljillä. Melomme erämaassa laskien Luttojoen kuohuvat kosket. Kalastusmahdollisuus. Yöt vietämme maastoon leiriytyen. Joen varrella on sota-ajan jälkiä nähtävissä. Retki kestää vähintään 2 päivää, halutessanne vietämme lisäyön Murmanskissa hotellissa.

 

joki_6.jpg

 

Ellei tästä löytynyt mieleistäsi ohjelmaa niin ota yhteyttä. Räätälöidään teille sopiva ohjelma.

 

Retkiin sisältyy asianmukaiset koskenlasku varusteet (vedenpitävät pakkaus pussit/tynnyrit, pelastusliivit, melat ja kypärät), koskenlaskuveneen kuljettaja- ja turvallisuuskurssin suorittaneen oppaan palvelu, vakuutukset, kuljetukset lähtöpaikkoihin ja nouto takaisin. Minimi retkille 3 hlöä, ellei toisin mainita.

 

Yrityksellemme on myönnetty Suomen melonta- ja koskenlaskuyrittäjien koskenlaskusertifikaatti sekä valittu vuoden 2003 koskenlaskuyrittäjäksi Suomessa.

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ohjelmat voimassa kesäkauden 2018.MOOTTORIKELKKASAFARIT

Lähde mukaan moottorikelkkasafareillemme Saariselän tuntureilleetu_pieni2.jpg, matkan varrella voimme nauttia lounaan erämaakodassa tai kokea pilkkikalastuksen viehätyksen. Safarit myös Norjaan ja Venäjälle, vaikka suoraan lentokentältä.

KOSKENLASKU

Koe Pohjoislapin erämaajokien tunnelma kanootilla tai kumiveKoe jokiseikkailu erämaajoellaneellä. Jokivaihtoehtoja useita leppoinen tankajoki tai legendaarinen Ivalojoki kultaisine koskineen. Meiltä löytyy myös suihkuturbiinilla varustetut kumiveneet.

TILAUSLIIKENNE

Tilausajot 16 henkilön pikkubusseilla. LentokenttäJyrkin kuva3.1.JPGkuljetukset ja retket esimerkiksi Norjaan tai venäjälle. Varaukset ja tiedustelut numerosta 050-3302000 tai sähköpostilla luonto.loma@saariselka.fi