KalastusretketKALAONNEN KOETUS - KALASTUSRETKI TAIMENJÄRVELLE

Noudamme teidät majapaikastanne Luontolomien toimistolle, jossa pukeudumme retkeily-asuihin ja kumisaappaisiin. Matkaamme autolla tunturimaisemien halki aarnimetsäalueella sijaitsevalle kauniille erämaa järvelle, Taimenjärvelle. Järven rannoilta voi kokeilla kalaonneaan heittokalastuksella. Nimensä mukaisesti Taimenjärven saaliskala on taimen.

 

Järven lähistöllä sijaitsevassa kodassa nautimme tulilla keitetyt nokipannukahvit. Lisähinnasta lounas. Retken jälkeen palaamme autolla toimistomme kautta majapaikkaanne. Mahdollisuus myös pidempään retkeen jossa esimerkiksi saunot ja kylvet paljussa sekä valmistamme saaliskalat nuotion loisteessa.

 

Retken kesto: 3-4 tuntia.

 

kesa2.jpg

 

KALASTUSRETKI INARINJÄRVELLÄ

Noudamme teidät hotellilta Luontolomien toimistolle, jossa pukeudumme retkeilyasuihin ja kumisaappaisiin. Tarvittaessa meiltä löytyy myös sadeasuja. Matkaamme autolla läpi tunturimaisemien suuren ja mahtavan Inarinjärven rantaan, jossa siirrymme veneelle. Katettu veneemme on kahdelletoista henkilölle katsastettu. Veneestä löytyvät jokaiselle pelastusliivit ja täysi uisteluvarustus (syvätakila, kaikuluotain, uisteluvavat 7 kpl).

Erämaisen Inarinjärven monet vuonot, lahdelmat ja monet tuhannet korkeatkin saaret yllättävät veneilijän karulla kauneudellaan ja kirkkaalla vedellä. Järvessä on yli kymmenen erilaista kalalajia, joista yleisimmät saaliskalat uistellessa on taimen ja rautu. Uistelun lomassa pidämme saaressa lounastauon tulilla nokipannukahvien kera, jolloin voi kokeilla rannalta heittokalastusta. Veneretken jälkeen palaamme autolla takaisin Luontolomien toimistolle tai hotellille.

 

Retken kesto: 8 tuntia. Mahdollisuus myös kahden päivän retkeen jolloin yövymme yöttömässäyössä Inarijärven rannalla.

 

kesa10.JPG

 

PYKEIJÄ JA KUNINGASRAPU

Lähde kanssamme Norjaan, pieneen Pykeijän kalastajakylää ja Jäämerelle kuningasrapuretkelle! Pykeijä sijaitsee kauniilla paikalla Varangin vuonon suulla. Luonto on karua mutta maisemat ovat huikaisevan upeita, kaikki on jotenkin niin erilaisempaa kuin Suomessa

Matkamme alkaa Saariselältä pikku-bussilla. Ajamme Sevettijärven tietä Näätämön kautta Norjan puolelle ja Varangin vuonolle. Pykeijässä suomea sujuvasti puhuva ammattikalastaja ottaa meidät mukaansa omalle kalastusveneelleen ja pääsemme kokemaan suuria rapumertoja, jotka ovat täynnä suuria rapuja. Retken aikana saamme myös maistaa miten herkulliselta tuo jättiläinen maistuu heti tuoreena keitettynä.

Retken jälkeen majoitumme yhteen kylän taloista, Pykeijässä ei ole hotelleja vaan majoitus tapahtuu majoituskäyttöön tarkoitetuissa omakotitaloissa. Illalla ruokailemme paikallisessa kahvilassa ja nautimme tuoretta kalaa. Illalla voi myös kalastaa, joko rannalta käsin tai vuokrata pienen veneen kahvilan tai kalastajan kautta. Mahdollisuus myös uida Jäämeressä! Aamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle Nuorgamin kautta ihaillen Tenon lohijokea ja pohjoista tunturimaisemaa.

 

Retken kesto: 1 yö, 2 päivää. Rapuretken kesto n.4h.

Kuningasrapuretkelle säävaraus eli jos merenkäynti liian

voimakas, meriretki peruuntuu. Minimi 4 henkilöä.

 

kesa9.JPG

 

KALASTUSELÄMYS IVALOJOELLA

 

Lähtö Saariselän toimipisteestämme, jossa varustaudumme asianmukaisiin varusteisiin. Siirrymme autolla Ivalojokivarteen Kutturan kylän kupeeseen, josta matka jatkuu pitkin Ivalojokea Suihkuturbiiniveneellä kalastusalueelle.


Matkan ohessa koet Ivalojoen kuuluisat kulta-alueet ja kanjonimaisen jokivarren. Kalastuksen lomassa nautimme avotulilla nokipannukahvit ja retkieväät.

Retki voi olla myös pitempi ja päättyä Toloseen, läpi Ivalonjoen kulta-alueen. Matkalla tutustutaan esim. Kultalan museoalueeseen Liljeqvistin ruoppaajaan ja Ritakosken Kultalaan. Rantautuminen Toloseen, josta kuljetus edelleen Saariselälle.

 

Retken kesto: koko päivä. Minimi 2 henkilöä.

 

kesa8.JPG

 

Ellei tästä löytynyt mieleistäsi ohjelmaa niin ota yhteyttä. Räätälöidään teille sopiva ohjelma.

 

Retkiin sisältyy asianmukaiset varusteet, kalastusvälineet ja -luvat, veneenkuljettaja- ja turvallisuuskurssin suorittaneen oppaan palvelu, vakuutukset, kuljetukset lähtöpaikkoihin ja nouto takaisin. Minimi retkille 3 hlöä, ellei toisin mainita.

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ohjelmat voimassa kesäkauden 2018.MOOTTORIKELKKASAFARIT

Lähde mukaan moottorikelkkasafareillemme Saariselän tuntureilleetu_pieni2.jpg, matkan varrella voimme nauttia lounaan erämaakodassa tai kokea pilkkikalastuksen viehätyksen. Safarit myös Norjaan ja Venäjälle, vaikka suoraan lentokentältä.

KOSKENLASKU

Koe Pohjoislapin erämaajokien tunnelma kanootilla tai kumiveKoe jokiseikkailu erämaajoellaneellä. Jokivaihtoehtoja useita leppoinen tankajoki tai legendaarinen Ivalojoki kultaisine koskineen. Meiltä löytyy myös suihkuturbiinilla varustetut kumiveneet.

TILAUSLIIKENNE

Tilausajot 16 henkilön pikkubusseilla. LentokenttäJyrkin kuva3.1.JPGkuljetukset ja retket esimerkiksi Norjaan tai venäjälle. Varaukset ja tiedustelut numerosta 050-3302000 tai sähköpostilla luonto.loma@saariselka.fi