Muita talviohjelmia SaariselälläREVONTULTEN METSÄSTYS

 

Aurora Borealis eli revontulet ilmestyvät taivaalle noin 200 kertaa vuoden aikana ja pohjoinen pallonpuolisko on parasta aluetta niiden näkemiseen, sillä olosuhteet ovat yleensä suotuisat talviaikana eli on tarpeeksi pimeää ja pakkasöinä taivas on pilvetön.

 

Aloitamme retken minibussin kyydissä kun ilta hämärtyy. Kuljettajamme seuraa pilvien liikkeitä säätiedotuksissa ja hän tietääkin jokaisen illan aikana parhaat paikat nähdä revontulia.

 

Retken voi toteuttaa myös moottorikelkoilla ja lumikengillä, jolloin pysyttelemme Saariselän läheisyydessä. Minibussilla kuljettaja voi viedä teitä kauemmas, mikäli mahdollisuudet todistaa tätä taivaan ilotulitusta ovat paremmat.

 

 

Retken kesto: 2,5-3 tuntia. Minimi 4 henkilöä. Retki saatavilla talvikautena päivittäin, lokakuun alusta maaliskuun loppuun.

 

aurora.JPG

 

POROSAFARI


LuontoLoman poropihalla Sinulle on valjastettu pororaito erämaan hiljaisuuteen suuntautuvaa matkaa varten. Saamelaisen poromiehen opastuksella lähdemme ajamaan kohti metsän kätköä.

Porot kuljettavat Sinut ja vieraasi halki lumoavan puhtaanvalkoisen lumimaiseman. Kuura kimaltelee ikihonkien harteilla timanttien tavoin. Istut mukavasti ja lämpimästi reessä porontaljojen päällä. Poronkellot kalkattavat rauhallisesti koparoiden napsuessa.

Pororaidon palattua takaisin poropihalle Sinua odottaa tunnelmallinen kotaelämys marjamehun seurassa. Poromies kertoo Sinulle mielellään elämästään Lapin kairoilla.

 

Retken kesto: 2 tuntia. Minimi 2 henkilöä.

 

talvi1.jpg

 

"ISOKENKÄISTEN" LUMIKENKÄRETKI TUNTURILLE


LuontoLoman toimistolla tutustumme lumikenkien käyttöön. Otamme hiihtosauvat mukaamme ja lähdemme tallustelemaan metsämaita pitkin Iisakkipää-tunturin huippua kohti. Lumikengillä on hauska kävellä - emme tarvitse valmiita jälkiä, voimme helposti kävellä koskemattomassa umpihangessakin.

Ikihonkametsässä saatamme nähdä retkeilijöitä ihmetteviä tiaisia, puhtaan valkean metsäjäniksen tai tunturikoivujen kätköistä pyrähtävän riekkoparven. Tunturin laelta saamme ihailla mahtavia maisemia Urho Kekkosen-kansallispuistoon tai Saariselän keskustaan.

 

Retken kesto: 2,5 tuntia. Minimi 3 henkilöä.

 

talvi2.jpg

 

ELÄMYKSELLISTÄ LAPIN TAIKAA

 

Vietä unohtumaton ilta luonnon helmassa. Aarnialueen läpi virtaavan Taimenpuron varrella olevan hirsisen saunan leppoisat löylyt ja lämmin "Hot-pool" eli kylpytynnyri odottavat kylpijäänsä.


Nauti revontulten räiskeestä tai tuulen tuiverruksesta rentouttavan lämpimässä kylvyssä pakkasen paukkuessa ja tähtien tuikkiessa ympärilläsi. Anna ajastustesi vaeltaa vapaasti, nauti käsinkosketeltavasta hiljaisuudesta. Illan kruunaa kulinaristinen nautinto Lapin herkkujen suomana kodassa avotulten ja kynttilöiden luodessa tunnelmaa.

 

Teemme Sinulle kotaillallisen vaikkapa seuraavasti:

 

Neljäntuulen keittoa ja rieskaa
(savuporoa ja aurajuustoa)
x
Loistelohta ja puikulaperunaa lisukkeineen, rieskaa
x
Nuotioräiskäleet kultaisella lakkahillolla
x
Nokipannukahvit

 

Ruokajuomana kivennäisvesi, mikäli haluat väkevämpiä ruoka- ja seurustelujuomia, ne voi tilata siirtotilauksena Alkosta. Erikoisruokavalioista sovitaan erikseen. Lisähinnasta: lapin kisailuja, joiku- ja musiikkiesityksiä, komedia esityksiä, talvella poroajelua jne. Retken kesto: n. 3 tuntia. Minimi 6 henkilöä.

 

talvi15.jpg

Ellei tästä löytynyt mieleistäsi ohjelmaa niin ota yhteyttä. Räätälöidään teille sopiva ohjelma.

 

Retkiin sisältyy asianmukaiset lämpöiset varusteet, ammattitaitoinen opas, vakuutukset ja tarvittavat välineet. Minimi retkille 3 hlöä, ellei toisin mainita.

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ohjelmat voimassa talvikauden 2017-2018, lumivaraus.MOOTTORIKELKKASAFARIT

Lähde mukaan moottorikelkkasafareillemme Saariselän tuntureilleetu_pieni2.jpg, matkan varrella voimme nauttia lounaan erämaakodassa tai kokea pilkkikalastuksen viehätyksen. Safarit myös Norjaan ja Venäjälle, vaikka suoraan lentokentältä.

KOSKENLASKU

Koe Pohjoislapin erämaajokien tunnelma kanootilla tai kumiveKoe jokiseikkailu erämaajoellaneellä. Jokivaihtoehtoja useita leppoinen tankajoki tai legendaarinen Ivalojoki kultaisine koskineen. Meiltä löytyy myös suihkuturbiinilla varustetut kumiveneet.

TILAUSLIIKENNE

Tilausajot 16 henkilön pikkubusseilla. LentokenttäJyrkin kuva3.1.JPGkuljetukset ja retket esimerkiksi Norjaan tai venäjälle. Varaukset ja tiedustelut numerosta 050-3302000 tai sähköpostilla luonto.loma@saariselka.fi