Moottorikelkkasafarit SaariselälläSAFARI POROILLE


Pukeudumme lämpimiin kelkkailuvarusteisiin LuontoLoman toimistolla ja tutustumme oppaan johdolla moottorikelkan hallintalaitteisiin ja turvalliseen ajoon.

Ajamme mahtavia maisemia tarjoavan Kaunispään puuttoman tunturialueen puuterilumella ja Kuusipään kuusikkojen kätköissä. Lumisesta honkametsästä ajamme poropihalle, jossa tutustumme ajohärkiimme eli ajoporoihimme. Safari päättyy toimipaikkaamme. Retki voidaan järjestää myös pidempänä jolloin lounas kodassa ja kokonaiskesto on n. 2 tuntia pidempi.

 

Retken kesto: 2 tuntia / 25 km. Minimi 2 henkilöä.

 

kelkka4.JPG

 

LENTOKENTTÄSAFARI

 

Laskeuduttuanne lumenhohtoisten tunturien yltä Ivalon lentokentälle, olemme teitä vastassa terminaalissa. Yhdessä keräämme matkatavaranne ja henkilökuntamme hoitavat niiden kuljetuksen majoituspaikkaanne. Pukeudutte lämpöisiin kelkkailuvarusteisiin, tutustutte kelkkojen hallintalaitteisiin ja turvalliseen kelkalla ajoon ammattitaitoisen oppaan johdolla.

Kelkkailureittimme kulkee ikihonkaisten aarnimetsien kautta Saariselän mahtavalle tunturiylängölle. Nautimme kahvit purtavan kera tulilla ja safarimme päättyy toimipaikkaamme Saariselän keskustaan ja pääsette majoittumaan.

 

Retken kesto: 4 tuntia, n. 50 km. Tilauksesta lounas tulilla.

 

kelkka13.jpg


 

SAAMELAISKULTTUURIN JÄLJILLÄ


Safari ja tutustuminen Siidaan
Lämpimästi varustautuneina ajamme lumisten tunturien ylitse, metsien halki, suuren ja tarunhohtoisen Inarinjärven kautta kelkoilla lumi pöllyten kohti Inaria. Matkalla ihastelemme tunnettua "Ukko"-saarta, jossa on vanha saamelaisten uhrauspaikka, josta on haettu kala- ja metsästysonnea.

Inarissa nautimme maittavan lounaan, jota sulattelemme tutustuessamme Siidan (Ylä-Lapin luontokeskus ja Saamelaismuseo) uuteen elämykselliseen ja todella mielenkiintoiseen näyttelyyn, joka kertoo saamelaisten elämästä arktisessa luonnossa. Palaamme Saariselälle kelkoilla suuren, lähes asumattoman ja luonnonkauniin Hammastunturin erämaa-alueen kautta.

 

Retken kesto: Koko päivä / 200 km.

 

kelkka5.jpg


 

"KULTAKUUMEESSA"

 

Kelkkaillemme kultaa vaskaamaan. Safarireittimme kiertelee upeassa luonnossa, ikihonkametsän ja kynttiläkuusien lumoavissa maisemissa, kohti tarunhohtoista Tankavaaraa, jonka "Sauva-Aslak" näki kultakuume unessaan. Saavuttuamme perille ottaa isäntäväki meidät hoiviinsa ja tutustuttaa meidät asiantuntevalla opastuksellaan kultamuseoon ja kultahistoriaan.

 

Golden World näyttelyssä kokeilemme vaskaamalla löytää kultahippuja. Tämän tietopaketin ja löydösten jälkeen siirrymme Vanhaan Vaskoolimiehen Saluunaan nauttimaan herkullisen lounaan, jonka jälkeen suuntaamme pohjoista kohti Saariselälle.

 

Retken kesto: 7 tuntia, n.100 km.

 

kelkka12.JPG


 

MUITA SUOSITTUJA SAFAREITAMMEPILKKISAFARI TAIMENJÄRVELLE
Moottorikelkoilla tuntureiden yli kauniin aarnimetsän keskellä Taimenjärvelle pilkille. Kodassa pullakahvit. 
Retken kesto: n.3 tuntia

 

 

 

KULTAMAIDEN KUTSU
Päiväretki Kultamaille Ivalojoen mahtavaan kanjoniin ja Kultalaan erä-kämpälle. Lounas eräkämpässä tutustuen alueen ainutlaatuiseen kultahistoriaan. Ivalojoki on vuoden 2005 retkikohde Suomessa. 
Retken kesto: noin 8 tuntia, n. 150 km.

 

kelkka2.JPG


 

Ellei tästä löytynyt mieleistäsi ohjelmaa niin ota yhteyttä. Räätälöidään teille sopiva ohjelma.

 

Retkiin sisältyy asianmukaiset lämpöiset varusteet, ammattitaitoinen opas, vakuutukset, polttoaineet ja ajoluvat. Minimi retkille 3 hlöä, ellei toisin mainita. Omavastuu kolaritapauksessa kelkkailussa 700€.

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ohjelmat voimassa talvikauden 2017-2018, lumivaraus.MOOTTORIKELKKASAFARIT

Lähde mukaan moottorikelkkasafareillemme Saariselän tuntureilleetu_pieni2.jpg, matkan varrella voimme nauttia lounaan erämaakodassa tai kokea pilkkikalastuksen viehätyksen. Safarit myös Norjaan ja Venäjälle, vaikka suoraan lentokentältä.

KOSKENLASKU

Koe Pohjoislapin erämaajokien tunnelma kanootilla tai kumiveKoe jokiseikkailu erämaajoellaneellä. Jokivaihtoehtoja useita leppoinen tankajoki tai legendaarinen Ivalojoki kultaisine koskineen. Meiltä löytyy myös suihkuturbiinilla varustetut kumiveneet.

TILAUSLIIKENNE

Tilausajot 16 henkilön pikkubusseilla. LentokenttäJyrkin kuva3.1.JPGkuljetukset ja retket esimerkiksi Norjaan tai venäjälle. Varaukset ja tiedustelut numerosta 050-3302000 tai sähköpostilla luonto.loma@saariselka.fi